Awan iki, ujug-ujug aku kelingan tembang Jowo sing mbiyen kerep dilagokke jaman cilik. Dumateng pamiarso kabeh, tembange sing tak lagokke ki iki:

Gotri legendri nogosari
Tiwul owal awul jadah mentul
Tolen alen alen jadah manten
Titenono sesok gedhe dadi opo

Podhem mbako enak-mbako sedhep
Dhepo eko eko koyo kodok !

Yen kelingan jaman mbiyen, tembang iki sok dinggo ngenyek kancaku sing jenenge Eko (sing endi yo ? :D), dadi angger nesu karo eko, dinyek wae nganggo tembang iki, soale larik keri dhewe munine Eko koyo Kodok

________:::

Ra tau-taune aku posting nganggo boso jowo, ndingaren kok pingin wae🙂